Løping er treningsformen som er så enkel at det er til å le av. Ett ben foran det andre. Gjenta.

Eller, vent litt. Enkel? Så enkelt, men allikevel så vanskelig, tenker jeg vi sier. Det er for mange en kjensgjerning at løping – til tross for at det i prinsippet burde være lett å mestre- kan være vanskelig og tungt å komme i gang med. Lykken er heldigvis at innsatsen man legger ned raskt gir avkastning!

Gode tips og råd – for en praktisk tilnærming

Her har vi samlet noen enkle tips som kan være greie å legge seg på minne:

  • Finn noe som motiverer deg: For å orke når lysten er på bunn trenger man en gulrot. Nå er det tiden for løp av varierende lengde, så hva med å sikte seg inn mot ett eller flere av dem?
  • Riktig mengde: Du må nesten trene mer enn en gang i uken for å få fremgang. Men er du nybegynner, kan det være greit å starte forsiktig og øke mengden.
  • Stilriktig: Sørg for at du løper med riktig teknikk. Meningen er at du skal komme deg fremover raskest mulig ved å bruke minst mulig krefter. Et godt tips i så måte er å få noen til å filme deg.
  • Legg inn en økt med styrketrening: For å forebygge slitasje og ha god teknikk bør du trene styrke hver uke. Om du kjører det utendørs, hjemme, i styrkerommet på treningssenteret ditt eller på gruppetime med innlagt styrketrening er opp til deg.
  • Intervalltrening: Har du kommet deg forbi nybegynnerstadiet, kan intervaller være tingen hvis du vil spisse formen. De kommer i ulike varianter, men de skal løpes raskere enn den hastigheten du bruker på langkjøring.