Høsten kan være flott og gi mange gode løpsopplevelser i frisk høstluft. Samtidig kan denne årstiden også by på utfordringer når det gjelder været, med mye regn som kommer og går, og temperaturer som kan krype ned i eller under null på morgen og kveld, mens det kan være over ti plussgrader eller mer hvis sola titter fram om dagen. Når man er en ivrig løper, trenger man klær som passer til det skiftende høstværet, og kanskje trenger man klær som er lette å kombinere – for eksempel lag-på-lag.

6674474-runner-woman-lacing-trainers-shoes

Hvis man trener når det er kjølig, bør man ha lett undertøy under løpetightsen og løpetrøya. Til de kaldeste dagene er ullundertøy godt egnet, og det bør man også bruke om vinteren. Når det ikke er fullt så kaldt, kan man klare seg med en god langermet treningstopp på overkroppen. En fôret treningstights kan være en god investering. Hvis man vil løpe når det regner, er en lett regndress beregnet for løping et smart plagg å ha. I alle fall trenger man en god jakke som holder vind og regn ute. Passform er viktig, og det samme er pusteevne og svettetransporterende egenskaper hos plagget du skal løpe i. En løpevest er kanskje en smart løsning for de varmeste dagene. Da holder du overkroppen varm i kjølig høstluft, samtidig som det ikke blir for varmt å løpe mens sola er framme. Aktiv Trening har testet flere typer løpebekledning, og dette kan du lese mer om her. Om du ønsker deg godt og funksjonelt treningstøy i litt større størrelser, er det også mulig å finne store størrelser som egner seg godt til løping og andre treningsaktiviteter.

For å få mest mulig ut av høsttreningen bør man kombinere gode løpesko med klær som holder kroppstemperaturen på et behagelig nivå, og vanter og et hodeplagg kan være smart når temperaturene synker. Og sist, men ikke minst – HUSK REFLEKS hvis du løper om kvelden!