32 385 000. Nei, det er verken størrelsen på oljefondet eller antall kilometer til månen. Det er antall kalorier som totalt forbrennes i løpet av Oslo Maraton. Siden 1981 har løpere fra inn- og utland snørt på seg løpeskoene når kalenderbladet viser september og det er tid for å innta Oslos gater. Gnagsår og verkende føtter til tross: Nærmere 30 000 deltakere er ventet til start når Oslo Maraton går av stabelen 19. september. Her er det lagt til rette for at man skal kunne finne en klasse som passer for seg, slik at det det ikke er nødvendig å stille til start i maratonklassen for å kunne aktivt delta i det som omtales som “høstens 17. mai”.

Byelikova Oksana / Shutterstock.com

En topp arrangør med tilbud for alle

SK Vidar, som er arrangør, har ambisjoner om å være ledende i inkludering i blant annet gateløp, og har derfor lagt til rette for at også funksjonhemmede skal kunne delta. For barn mellom 0-12 år blir det også holdt egne løp på 150 meter for de aller minste, og 500 meter for de største barna. Langs løypene vil en rekke underholdningsinnslag sørge for at man ikke trenger kjede seg mens meterne flyr – om nå noen skulle stå i fare for det.

Arrangert sammen med matfestival

Både ben og gane kan få kjørt seg denne helgen, for Oslo Maraton Matfestival arrangeres også denne helgen. Meny står bak dette arrangementet, hvor flere av de største mataktørene i Norge vil befinne seg og friste både store og små med retter de både selger og deler ut.

Eliteløperne blir også å finne i startfeltet i år, og som ellers er det forventninger om rekordraske tider. De siste årene har det vært satset på gode tider på spesielt distansen halvmaraton, så det gjenstår å se hvordan det ender for eliteklassen når den 19. september er unnagjort.