Det er ingen hemmelighet at både kenyanere og etiopiere er dyktige løpere, og dette gjelder for både kvinner og menn. Derfor er det ikke så rart at de som oftest troner øverst på resultatlistene på maratoner rundt omkring i verden kommer fra disse landene. London Marathon 2015 var intet et unntak.

Årets kvinnelige vinner

Tigist Tufa fra Etiopia ble årets kvinnelige vinner av London Marathon med tiden 2.23.22. Det var faktisk første gang siden 2001 at en etiopisk kvinne vant denne maratonen. Tufa ble en overraskende vinner dette året ettersom hun er bedre kjent for å delta i amerikanske landeveisløp enn internasjonale maraton, ifølge magasinet Runnersworld. Nummer to ble tidligere vinner av maratonen både i London og New York, Mary Keitany, kun 18 sekunder bak Tufa. Keitany er en løper i verdensklasse, og hun ble den tredje raskeste kvinnen i historien da hun fullførte London Marathon i 2012 med tiden 2.18.37.

Favoritter i forkant av årets løp

Tirfi Tsegaye kom i mål på en tredje plass, bare ett sekund bak Keitany. Tsegaye har vunnet maraton i Paris, Tokyo og Dubai, og sist også Berlin Marathon i 2014 med sin personlige bestetid på 2.20.18. Florence Kiplagat var også en av favorittene i forkant av løpet. Hun har verdensrekorden på halvmaraton og endte på en femte plass under London Maraton 2015.

Alle disse løperne var tippet som favoritter i forkant av maratonen, og vi må helt tilbake til 2009 for å finne en vinner av London Maraton som ikke kom fra Kenya eller Etiopia. Den gang var det tyskeren Irina Mikitenko som vant. Totalt tok etiopierne og kenyanerne de syv første plassene på resultatlisten i 2015, noe som er en imponerende prestasjon. Det var portugiseren Ana Dulce Felix som kom inn som nummer åtte. Felix har tidligere representert landet sitt under Sommer-OL i London i 2012, og da kom hun inn som nummer 21 i maratonløpet.