I årets utgave av London Marathon ble det levert noen meget gode tider, bade I dame- og herreklassen. Vinnerne av herreklassen var noe overraskende Eliud Kipchoge, som løp inn på meget sterke 2:04:42.

Overraskende vinner

At Bookmakerne tjener penger når favorittene feiler er for de fleste ingen hemmelighet. Årets London Marathon-vinner, Kenyaneren Eliud Kipchoge, har tidligere både en sølv- og en bronsemedalje fra OL å vise til, men da var det snakk om 5000 meter. Nå var det derimot maraton, og favorittene før start var Wilson Kipsang og Dennis Kimetto, som tidligere har levert meget gode resultater. Derfor tjente nok bookmakerne noen gode penger denne lørdagen.

Stakk av med seieren

Eliud Kipchoge stakk altså av med seieren på en meget sterk tid, tett fulgt av en forhåndsfavoritt, Wilson Kipsang, som kom kun 5 sekunder bak i mål. Kimetto Dennis klarte aldri å komme opp på siden av disse to og måtte ta til takke med en tredje plass, 1 sekund og åtte sekunder bak.

Når ekspertene setter odds før en maraton, så ser de selvfølgelig på hvem som har oppnådd best tider tidligere og hvem som har gode resultater å vise til. Eliud Kipchoge har en god merittliste å vise til, hvor han i fjor vant sitt første maraton i Chicago, på den fantastiske tiden 02:03:45. Han løp ikke sitt første maraton før i 2013, noe som kan ha gitt utslag på oddsen før London Maraton 2015.

Verdt å holde et øye med

Det var i 2003 Eliud Kipchoge overraskende vant VM på 5000 meter i Paris, etterfulgt av bronse i OL året etter i Athen. Han tok også sølv under OL i Beijing, men har ingen store gullmedaljer å vise til etter seieren i 2003. I dag er han altså en av verdens beste maratonløpere, om ikke den beste etter løpet i London. Oddsen vil nok endres drastisk etter dette løpet.