Alle ønsker seg den perfekte kroppen. Men hva er den perfekte kroppen? Foruten det å ha en kropp som gir deg god helse, er det svært varierende hva folk mener er det perfekte utseendet. Det varierer med etnisitet og kultur, tidsepoke, alder og personlig mening. Det viktigste er at du selv er fornøyd. Det er bevist at et godt selvbilde også gir deg god psykisk helse.

For å få en sunn kropp kommer de fleste ikke utenom trening hvis du ikke allerede har mye fysisk aktivitet i jobben. Et godt løpeprogram kombinert med styrketrening hjelper deg langt på vei. I tillegg kan du fokusere på visse deler av kroppen hvis det er spesielle ting du ikke er fornøyd med. Du kan trene målrettet for å få de musklene der du vil ha de. Om du ønsker en mer timeglassfigur kan du jobbe med muskler på overkroppen, som skuldrene og ryggen, for eksempel.

Likevel er det ikke alt det er mulig å trene seg til. Kosmetiske operasjoner er et personlig valg, men vær sikker på at det er viktig nok for deg før du gjør et valg som stort sett er permanent. Utstående ører, tunge øyelokk eller en skjev nese er i dag rutineoperasjoner, og det samme gjelder forstørrelse eller forminskelse av bryster. Men, du skal også være klar over at det er en risiko for langvarige smerter eller infeksjoner ved alle kirurgiske inngrep. Heldigvis er det i Norge nøye kontroll med hvem som kan registrere seg som plastikkirurg.

Men uansett hvordan du trener, spiser eller om du vurderer en kosmetisk operasjon, sørg for at det er for din egen del, og ikke for å følge et perfekt ideal som faktisk ikke eksisterer. Alle er forskjellige, og det er det som gjør oss unike!