Dersom vi veier noen kilo for mye, sier vi gjerne at vi er overvektig. Litt overvekt er ikke farlig, men for mye kroppsfett gir dramatiske helseproblemer. Ekstremt overvektige kan måtte trenge legehjelp og i verste fall slankeoperasjon, men de fleste av oss kan enkelt redusere kroppsfettet vårt gjennom kostholdet og bevege oss mer.

Den viktigste livsstilsendringen du kan gjøre for å miste overflødig fett på kroppen, er å legge om kostholdet ditt. Du går raskest ned i vekt ved å spise og drikke færre kalorier i løpet av et døgn enn du forbrenner. Ved å bevege deg mer gjennom mosjon og trim, økes også kaloriforbrenningen.

Endre livsstil og gå varig ned i vekt

Alle har hørt om såkalt jojo-slanking, og mange har kanskje personlige erfaringer med å gå raskt ned i vekt under en slankekur, bare for å legge på seg kiloene like raskt etterpå. En mer naturlig og sunnere livsstil, vil være å drive jevnlig med fysisk aktivitet og være bevisst på hva du spiser.

Det er ikke vanskelig å bli flinkere til å forbrenne flere kalorier og få en sunnere og mer veltrent kropp. Invester i gode joggesko, så skåner du knærne dine og unngår slitasjeskader. Med en app på mobilen blir det morsomt å se hvor mange skritt du tar og kalorier du har forbrent hver dag.

Ikke tell kilo og kalorier, men mål heller kroppsfett-prosenten din

Om du i utgangspunktet er kraftig overvektig og i dårlig, fysisk form, kan du enkelt oppleve å gå kraftig ned i vekt og få mye bedre kondis og sterkere muskler med en gang du legger om livsstilen din. Og når musklene dine vokser, øker også kaloriforbrenningen din kraftig mens du hviler deg og sover.

Etter kraftig vektreduksjon er det vanlig at huden føles slappere og løsere. Overflødig hud kan være ukomfortabelt, men kan også skape problemer og gi plager. Mye kan strammes opp med trening, men for noen er den eneste utvegen å operere vekk overflødig hud. Dette er en vanlig operasjon som mange tyr til etter vektnedgang.